Veckans mat tips

 
 
 
Här kommer ett kanon bra recept på våffelsmet...


VÅFFLOR 4-6 laggar


3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100g smält margarin
 
 
 
 
 
EXOTISK KÖTTFÄRSGRATÄNG  (4-6 per)
 
500g färs
1 gul lök
1,5 tsk curry
4-5 dr. tabasco
1,5 tsk salt
2 msk mjöl
2 stora vitlöksklyftor
svart peppar
3-3,5 dl vatten

allt detta fräses ihop.

koka 2 dl ris i 4 dl vatten med  1 grov hackad lök

blanda
2dl creme fraiche
2 msk chilisås
2-3 dr tabasco

Lägg det kokta riset/löken i botten på en ungsform,
häll köttfärs röran över
sedan creme fraiche röran
lägg sedan på  ananas ringar och till sist strö över riven ost

grädda i 250 grader 10-15 min.

smaklig måltid !!!
 
 
 
Skorper
 
 
Här kommer receptet ifall nån har lust att baka. :D
 
160 g margarin 3 dl strösocker 4 ägg 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Blanda ihop alla ingredienser och rulla ut till 6 längder. (platta till dom lite) Pensla med vatten och strö på en blandning av 1 msk socker & 1msk kanel. Grädda i 225 grader 10-15 min. Skär längderna när de svalnat och torka dom i ugnen ca 1- 1½ timme i 50 grader. Lycka Till !!!
ÄPPELPAJ MED KNÄCKTÄCKE 6-8 port Skala 4-5 st äpplen , skiva dom och lägg i en form. Stö över lite kanel. 250g margarin 2 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1½ dl socker 1 ½ tsk bakpulver Smält margarinet i en kastrull blanda i vetemjölet, havregrynen, sockret och bakpulvret och rör i hop allt till en smet. Bred smeten över äpplena i formen. Ställ in pajen i 200 grader och grädda tills den fått fin färg... ca 20-25 min. Servera vaniljsås till. LYCKA TILL !!
 
Hamburgarebröd
 
Ingredienser (10 portioner) •25 g jäst •25 g smör •2 ½ dl mjölk •½ tsk salt •1 tsk strösocker •7 dl vetemjöl •sesamfrön Tillagning 1.Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt. 2.Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen. 3.Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme. 4.Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. 5.Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar. 6.Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den. 7.Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min. 8.Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter. 9.Sätt ugnen på 250 grader. 10.Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen. 11. Låt svalna under bakduk.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0